Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Prima editie a Subprogramului FIV.
User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by SOS Infertilitatea » Sat Dec 10, 2011 5:43 pm

Intrucat una din clinici a anuntat deja pe site-ul sau, putem si noi, la intrebarile insistente ale pacientilor, sa confirmam: Subprogramul FIV-ET va continua sa fie existe si in 2012.

Este o uriasa reusita pentru cauza luptei cu infertilitatea in Romania! [great]

Vom reveni cu amanunte atunci cand Ministerul Sanatatii le va oferi.
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa fie existe si in 2012

Post by SOS Infertilitatea » Sat Dec 10, 2011 5:49 pm

Va reamintim cele trei scrisori pe care Asociatia SOS Infertilitatea le-a adresat in aceasta toamna Ministerului Sanatatii, subliniind importanta continuarii acestui program.

1. septembrie 2011:
Către: Dl. dr. RITLI Ladislau, Ministrul Sănătăţii


Stimate Domnule Ministru,

Asociaţia SOS Infertilitatea vă solicită permisiunea de a se adresa Dvs., în calitate de medic şi de demnitar, şi va mulţumeşte anticipat pentru timpul acordat.


Pentru început, va rugăm să ne permiteţi să ne prezentăm foarte pe scurt: Asociaţia SOS Infertilitatea desfăşoară din 2008 o campanie de advocacy pentru drepturile persoanelor afectate de infertilitate, în domeniul reproducerii umane asistate medical şi în cel al adopţiei. Toate acţiunile noastre se desfăşoară în regim de voluntariat, nu avem angajaţi plătiţi, facem totul din convingere şi entuziasm, cu resurse materiale minime.

Activităţile noastre se bucură de mult sprijin din partea publicului-ţintă / pacienţilor, a corpului medical din domeniu, a sectorului asociativ şi a suscitat, din 2008 până în prezent, o mediatizare remarcabilă, foarte intensă. Pentru activitatea sa, Asociaţia SOS Infertilitatea a primit numeroase premii, printre care două premii întâi la Gala Societăţii Civile 2011.

În primul rând, dorim să vă felicităm pentru obţinerea mandatului de Ministru al Sănătăţii. Ştim foarte bine că nu a fost niciodată un mandat facil, iar în actualul context este chiar un act de curaj. Este ceea ce vă urăm: mult curaj şi inspiraţie în găsirea de soluţii!

Vă scriem pentru a vă semnala puternicul impact pe care îl are unul din programele desfăşurate de către instituţia pe care o conduceţi, respectiv Subprogramul pentru Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer, implementat în premieră anul acesta.

Acest program este un exemplu de transparenţă, toate informaţiile fiind făcute publice de către Ministerul Sănătăţii şi intens preluate de către media şi de către platforma noastră web, accesată în mod regulat de câteva mii de pacienţi hipofertili, publicul-ţintă direct.

De asemenea, acest program este un exemplu de bune practici, de cooperare între autorităţile statului şi reprezentanţii pacienţilor / societăţii civile, unul din membrii Comisiei de evaluare a dosarelor fiind un reprezentant al Asociaţiei noastre.

Nu în ultimul rând, acest program nu este unul scump, bugetul alocat fiind de 4.000.000 RON, respectiv mai puţin de un milion de euro, sumă modică pentru un program naţional, investită în viaţă, în natalitatea acestei ţări şi în echilibrul psihic şi de cuplu al familiilor hipofertile care au astfel o şansă de a avea copii.

Până în prezent 330 de cupluri, plătitori de asigurări de sănătate, au primit vestea că pot spera! Se vor naşte copii în familii care altfel nu i-ar fi putut avea! Acest program are un impact, care, dincolo de cifre şi statistici, este nepreţuit şi imposibil de cuantificat.

Va solicităm acordul să vă ţinem, în timp, la curent cu “rezultatele” (cu botoşei roz sau bleu) acestui program şi intenţionăm, cu permisiunea dvs., ca în toamna viitoare, după naşterea primilor bebeluşi ai Subprogramului, să organizăm un amplu eveniment si o expoziţie foto la care, alături de pacienţi, medici, presă şi reprezentanţi ai sectorului asociativ, să fiţi invitatul nostru de onoare.Vă mulţumim pentru atenţia acordată mesajului nostru şi vă urăm mult succes în activitatea insituţională.


Cu deosebită consideraţie,

**** *****,
Preşedinte Asociaţia SOS Infertilitatea[Anexa]

Parlamentul European
- constată că infertilitatea este o boală recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia;
- subliniază faptul că rata infertilităţii este în creştere, atingând în prezent aproximativ 15% din cuplurile de vârstă reproductivă;
- invită, prin urmare, statele membre să garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilităţii".

(Rezoluţie a Parlamentului European, 2008)

- Un cuplu din şase se confruntă cu probleme de fertilitate.

- Impactul emoţional al infertilităţii asupra persoanelor afectate este comparabil ca intensitate cu cel al cancerului.

- Infertilitatea este o boală. Nu un capriciu, nu o alegere voluntară!
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa fie existe si in 2012

Post by SOS Infertilitatea » Sat Dec 10, 2011 5:51 pm

2. noiembrie 2011:

Către: Dl. dr. RITLI Ladislau, Ministrul SănătăţiiStimate Domnule Ministru,

Simţim din nou nevoia să ne adresăm Dvs., în calitate de medic şi de demnitar, pe tema Subprogramului pentru Fertilizare in Vitro, şi va mulţumim anticipat pentru timpul acordat.


Va scriem deci pentru ca, recent, o declaratie a Dvs.:

“Suntem mulţumiţi că programul a început să funcţioneze într-un timp relativ scurt. Totuşi, procentul de aproximativ 12% a procedurilor realizate este unul destul de mic. Aşteptăm mai multă implicare din partea unităţilor sanitare acceptate în program, dar şi a beneficiarilor şi atragem atenţia că, dacă nu sunt grăbite procedurile există riscul de a nu mai fi timp până la sfârşitul anului pentru finanţare chiar dacă dispunem de fondurile necesare”, a declarat RITLI Ladislau, ministrul Sănătăţii.

a fost intens preluata de media, ceea ce in principiu este un fapt imbucurator. Insa, asa cum se intampla adesea in preluari, au existat si articole care au redat nota moderat-optimista / pozitiva a declaratiei Dvs., dar si articole care au preluat informatia intr-o nota negativa, existand destul de numeroase titluri in cheia “Doar 52 de fertilizari realizate din 451 de dosare aprobate in programul Ministerului Sanatatii” sau chiar “Fertilizarea in vitro la romani: 52 de proceduri in patru luni”.

Ceea ce Dvs., ca medic si demnitar, stiti, dar poate ar fi bine sa afle si presa inainte de a pune titluri avand conotatie negativa sunt urmatoarele aspecte:

fertilizarea in vitro nu este o procedura care sa se realizeze de la o zi la alta, ci procedura in sine, in cazul protocolului lung, dureaza in medie 35 - 37 de zile;

cuplul hipofertil trebuie sa se pregateasca medical, sa procedeze la analize preliminare, dintre care unele se fac doar intr-un anumit moment al ciclului menstrual, iar uneori si primirea rezultatelor dureaza; daca aceste analize nu au rezultate optime, se procedeaza, eventual, la tratarea problemelor, pentru ca procedura de FIV-ET in sine sa fie inceputa cu sanse maxime;

cuplul hipofertil trebuie sa se pregateasca fizic / organizatoric, adesea este nevoie de o deplasare de sute de kilometri intr-unul din cele doar cinci orase unde se realizeaza procedura si de un concediu cel putin pentru partenera-femeie;

cuplul hipofertil trebuie sa se pregateasca financiar: pe langa pretul medicamentelor (care, in functie de diagnostic si de dozele de stimulare necesare, se poate situa intre 500 si 1.000 €), desi coplata nu este permisa pentru procedurile de FIV-ET realizate in cadrul Subprogramului, realitatea demonstreaza ca in cinci dintre cele opt clinici inscrise in program pacientii din Subprogram trebuie sa plateasca “costuri aditionale”, care costuri pot ajunge pana la 1.100 € / procedura; deci, desi sprijinul oferit de Ministerul Sanatatii este salutar si constituie singura sansa pentru cele mai multe dintre aceste cupluri, ele trebuie, la randu-le, in multe dintre cazuri, sa faca un efort financiar important - uneori cuplurile nu dispun de acesti bani de la o luna la alta si sunt nevoite sa contracteze un credit bancar, demers care iarasi dureaza;

cele 451 de dosare nu sunt aprobate de patru luni, cum reiese din unele articole de presa, ci progresiv, mai mult de un sfert dintre ele fiind aprobate in urma cu doar o luna;

dupa inceperea aprobabrii dosarelor, in luna iulie, a urmat perioada de vacanta, unele clinici / departamente de reproducere umana asistata medical neefectuand proceduri in lunile iulie si/sau august;

mai mult decat atat, una din cele opt unitati sanitare din Subprogram, Centrul de Asistenta a Reproducerii din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta din Cluj Napoca, a fost in tot acest timp in renovare totala, centrul fiind temporar inchis, la inceputul lunii noiembrie procedurile de FIV-ET nefiind inca demarate – ceea ce nu constituie nici vina pacientilor, nici a medicilor, nici a Ministerului, ci este o circumstanta exterioara, inconturnabila;

cele 52 de proceduri sunt cele raportate, deci deja finalizate, in prezent numeroasele altele fiind in curs in cele opt clinici incluse in program.

Date fiind aceste aspecte, Asociatia SOS Infertilitatea spera ca pe viitor presa sa poata intelege complexitatea procedurilor si sa nu reflecte situatia intr-o cheie mai degraba negativa, intrucat procedurile au loc si exista deja primele cupluri care au primit vesti minunate (de altfel, pentru a fi justi, si reusitele au fost intens preluate de mass-media), precum aceasta tanara familie care, dupa sase ani de asteptare, a auzit bataile de inima ale copilului lor, gratie Subprogramului:


Stim ca exista anumite constrangeri de ordin contabil care fac ca situatia ideala sa fie realizarea procedurilor pentru dosarele aprobate in 2011 in cursul anului calendaristic / bugetar 2011, insa, din motivele expuse anterior, acest fapt este practic imposibil, fara a fi “vina” cuiva. Dupa cum spuneam, la Cluj nici macar nu au demarat procedurile, in conditiile in care exista deja 45 de dosare aprobate!


In normele de aplicare ale Subprogramului, la capitolul 9, se precizeaza:
“Contractele încheiate conform prevederilor alin. (1) reprezintă acţiuni multianuale, sunt de natură civilă şi au valabilitate până la data de 31 decembrie 2012.”
deci speram sa se gaseasca la nivelul Ministerului Sanatatii, in conditiile in care fondurile exista, o solutie contabila / bugetara pentru ca aceste cupluri care au dosare aprobate la finele lui 2011 sa poata face procedura de FIV-ET in 2012.

In numele atat de numeroaselor cupluri hipofertile din Romania speram deci in continuarea in conditii optime a acestui Subprogram, atat de necesar!

Aşa cum am precizat şi în precedenta scrisoare pe care v-am adresat-o, Subprogramul pentru Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer are un puternic impact, fiind un exemplu de transparenţă, toate informaţiile fiind făcute publice de către Ministerul Sănătăţii şi intens preluate de către media şi de către platforma noastră web, accesată în mod regulat de câteva mii de pacienţi hipofertili, publicul-ţintă direct.

De asemenea, acest program este un exemplu de bune practici, de cooperare între autorităţile statului şi reprezentanţii pacienţilor / societăţii civile, unul din membrii Comisiei de evaluare a dosarelor fiind un reprezentant al Asociaţiei noastre.

Nu în ultimul rând, acest program nu este unul scump, bugetul alocat in 2011 fiind de 4.000.000 RON, respectiv mai puţin de un milion de euro, sumă modică pentru un program naţional, investită în viaţă, în natalitatea acestei ţări şi în echilibrul psihic şi de cuplu al familiilor hipofertile care au astfel o şansă de a avea copii.

Până în prezent (începutul lui noiembrie 2011), 451 de cupluri, plătitori de asigurări de sănătate, au primit vestea că pot spera! Se vor naşte copii în familii care altfel nu i-ar fi putut avea! Acest program are un impact, care, dincolo de cifre şi statistici, este nepreţuit şi imposibil de cuantificat.

Va solicităm acordul să vă ţinem, în timp, la curent cu “rezultatele” (cu botoşei roz sau bleu) acestui program şi intenţionăm, cu permisiunea dvs., ca în toamna viitoare, după naşterea primilor bebeluşi ai Subprogramului, să organizăm un amplu eveniment si o expoziţie foto la care, alături de pacienţi, medici, presă şi reprezentanţi ai sectorului asociativ, să fiţi invitatul nostru de onoare.


Vă mulţumim pentru atenţia acordată mesajului nostru şi vă urăm mult succes în activitatea insituţională.


Cu deosebită consideraţie,
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa fie existe si in 2012

Post by SOS Infertilitatea » Sat Dec 10, 2011 5:52 pm

3. Scrisoare comuna a Asociatiei SOS Infertilitatea, impreuna cu Societatea Romana de Medicina Reproductiva si cu Asociatia Embriologilor - AER (noiembrie 2011):


I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa fie existe si in 2012

Post by SOS Infertilitatea » Sat Dec 10, 2011 5:57 pm

Ne bucuram foarte mult, ca asociatie care lupta pentru drepturile pacientilor cu probleme de fertilitate, ca Ministerul Sanatatii continua sa ne inteleaga problema si sa ne sustina!

Subprogramul, in forma actuala, nu este perfect, dar cu siguranta este perfectibil. Si este cu certitudine un urias pas inainte, la care nu indrazneam sa visam in urma cu doar trei ani cand trimiteam primele petitii din campanie [sau, probabil, indrazneam, caci altfel nu incepeam!:)]

Sa indraznim impreuna! :ymhug:
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
Alla76
Posts: 485
Joined: Mon Jun 07, 2010 8:40 pm

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa fie existe si in 2012

Post by Alla76 » Sat Dec 10, 2011 6:02 pm

Sunteti minunate!!!
Felicitari! E o realizare mare!!
oligo-girl, MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 4G/5G heterozigot, 3 IUI nereusite, 3 IUI anulate, sarcina obtinuta natural, neconfirmata ecografic doar prin beta HCG, pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009, FIV1 Debrecen - reusit (ET 26.11.10) cu hiperstimulare gr 3, sarcina sub clexane 0,4, oprita din evolutie in s8. FIV 2 la Timisoara!!!! in cadrul programului national punctie 09.05.12 ET 12.05.12 cu 2A de 8 celule si 1B de 4 celule; la rece avem 2 blastocisti cuminti. Beta ziua 11 de la ET = 177,12 ziua 13ET 337,26 ziua 20 ET 3328,33

User avatar
OanaBlue
Posts: 224
Joined: Thu Sep 01, 2011 12:53 pm

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by OanaBlue » Sat Dec 10, 2011 8:26 pm

Felicitari!! E o veste extraordinara!
Multumim SOSI! @};-

User avatar
moni77
Posts: 38
Joined: Sun Sep 18, 2011 9:05 am

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by moni77 » Sun Dec 11, 2011 10:56 am

O gura de oxigen pentru cuplurile care isi doresc copii. Felicitari!

User avatar
ovidiuACO
Posts: 66
Joined: Mon Apr 11, 2011 6:20 pm

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by ovidiuACO » Sun Dec 11, 2011 11:27 am

Felicitari SOS I pt tot ceea ce faceti pt. noi !!!!!!!!!!!!!! [majoreta] [majoreta] [majoreta]
Oligoastenospermie severa

User avatar
gxg
Posts: 30
Joined: Thu Dec 16, 2010 5:29 pm

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by gxg » Sun Dec 11, 2011 8:15 pm

continuare programului este o veste minunata.
desigur era cumva natural sa fie continuat dar in tara celor zero km de autostrada si normalitatea este o minune
continuarea programului este inca un exemplu de ce se poate obtine cind esti organizat.
daca suntem multi si reprezentam o fortza, daca avem SOSI si multi voluntari care sunt calificati si capabili sa sustina din punct de vedere juridic, mediatic cauza noastra este greu sa fim neglijati
astia de ne conduc ar fi in stare sa uite de programul fiv si sa mai puna niste perdele la minister
dar eu am alta curiozitate. astia cum au probleme cu memoria pot sa repete povestea in 2013 !!!
2014?
2015?
...
SOSI trebuie sa le aduca aminte in fiecare an!
SOSI sa fie ca un ceas desteptator.

User avatar
mari g.
Posts: 151
Joined: Sun Jun 26, 2011 1:07 pm

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa fie existe si in 2012

Post by mari g. » Sun Dec 11, 2011 11:52 pm

SOS Infertilitatea wrote:Ne bucuram foarte mult, ca asociatie care lupta pentru drepturile pacientilor cu probleme de fertilitate, ca Ministerul Sanatatii continua sa ne inteleaga problema si sa ne sustina!

Subprogramul, in forma actuala, nu este perfect, dar cu siguranta este perfectibil. Si este cu certitudine un urias pas inainte, la care nu indrazneam sa visam in urma cu doar trei ani cand trimiteam primele petitii din campanie [sau, probabil, indrazneam, caci altfel nu incepeam!:)]

Sa indraznim impreuna! :ymhug:
feeeelicitari pentru reusita! infertilitatea este o boala si trebuie tratata ca atare. :ymhug:
eu 35 ani, sotul 34 ani; diagnostic: infertilitate cauzata de endometrioza; 2011- dosar aprobat in turul 3 la dacia medical center, FIV1 - nereusit; noiembrie 2015 - FIV2, Medlife - nereusit.

User avatar
Miri
Posts: 128
Joined: Sun Jun 26, 2011 9:19 am

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by Miri » Mon Dec 12, 2011 11:22 am

SUPER!!!! Multumim SOSI pt ajutorul acordat si pt vestile bune.
Imi cer scuze, cred ca de vina este garda de azi-noapte, dar nu am inteles f bine: continua programul pt dosarele deja aprobate sau mai putem depune dosare si in 2012 ( pina cind? sau pina se vor epuiza cele 800 ?)
33ani,infertilitate secundara inexplicabila,ovare micropolichistice,oligozoospermie usoar,5 ani incercari,AMH 0,4-0,7ng/ml (0.8-14,6ng/ml),FIV1 mai 2012 clinica Promed (in afara Subprogramului)
Am obtinut 3 embrioni din care doar 2 au crescut si sunt la purtatoare. Beta 28.05.
Ziua 14 ET betaHCG 293!!!! Doamne ajuta in continuare!
AVEM UN BAIETEL!!! S-a nascutpe 22 ianuarie si e sanatos

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by SOS Infertilitatea » Mon Dec 12, 2011 1:24 pm

Dosarele aprobate in 2011 vor putea efectua procedurile in 2012, iar in 2012 se vor putea depune dosare. Mai mult nu stim, Ministerul Sanatatii va oferi detalii privind buget, procedura etc.
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by SOS Infertilitatea » Mon Dec 12, 2011 1:31 pm

gxg wrote: astia cum au probleme cu memoria pot sa repete povestea in 2013 !!!
2014?
2015?
...
SOSI trebuie sa le aduca aminte in fiecare an!
SOSI sa fie ca un ceas desteptator.
Mda.

DACA va mai exista SOSI...

Un ONG "mic" este considerat cel cu <10 angajati. SOSI are un public urias, notorietate si credibilitate, rezultate exceptionale, o colectie de premii de prestigiu cu care nu se pot mandri multe ONG-uri "mari", dar nu isi permite sa plateasca macar unul sau doua salarii medii (si taxele din spatele lor), deci nu stim in ce masura putem face planuri pe termen mediu / lung.
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
AncaBB
Posts: 101
Joined: Fri Sep 25, 2009 10:26 pm

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by AncaBB » Tue Dec 13, 2011 3:46 pm

TREBUIE SA REZISTATI SOS INFERTILITATEA !! am dosar aprobat dupa ani de lupta cu infertilitatea. nu mi-as fi permis in veci sa fac fiv ! asa bani de medicamente scot de unde de neunde! VA MULTUMESC!
36 de ani , patru inseminari nereusite , dosar aprobat , FIV 1 reusit la Giulesti. MULTUMESC DOAMNE !

User avatar
moniro
Posts: 109
Joined: Wed Oct 26, 2011 6:44 pm

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by moniro » Tue Dec 13, 2011 9:14 pm

AncaBB wrote:TREBUIE SA REZISTATI SOS INFERTILITATEA !! am dosar aprobat dupa ani de lupta cu infertilitatea. nu mi-as fi permis in veci sa fac fiv ! asa bani de medicamente scot de unde de neunde! VA MULTUMESC!
AncaBB sa stii ca banii pe care ii da statul nu iti ajung. Tratamentul de stimulare este f. scump ( aprox. 3000 lei daca raspunzi bine la tratament si nu trebuie sa iti creasca doza).
Pe mine analizele, tratamentul si banii dati la clinica m-au dus in jur de 13000 lei.
35 ani eu, 34 ani sotul, initial sterilitate secundara, amenoree, 2 HSG-uri ambele cu trompe permeabile, la ultima in 2009 sinechie uterina cu debridare ulterior. Incercam din 2004. din 2010 infertilitate masculina OLIGOASTENOTERATOZOOSPERMIE 8 % forme normale din 3,08 mil. AMH 5,03; FSH 4,3. In prezent suntem acceptati in subprogramul FIV, clinica Promed. protocol scurt puregon 150ui , ET 09.12 transfer 2 embrioni Z2, cal. I, beta 282 Z13

User avatar
AncaBB
Posts: 101
Joined: Fri Sep 25, 2009 10:26 pm

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by AncaBB » Wed Dec 14, 2011 12:29 pm

moniro stiu ce zici dar eu am dosar aprobat la giulesti. analize tot fac de patru ani si am facut unele noi pentru dosar, spermograma e 25 de lei. atat. nu mai platesc nimic. doar medicamentele la farmacie. stiu ca la clinicile particulare cer bani suplimentari de-aia am ales sa raman la giulesti . sper sa ma ajute dumnezeu ! ^:)^
36 de ani , patru inseminari nereusite , dosar aprobat , FIV 1 reusit la Giulesti. MULTUMESC DOAMNE !

User avatar
gabi74bel
Posts: 67
Joined: Fri Jun 24, 2011 11:13 am

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by gabi74bel » Wed Dec 14, 2011 1:33 pm

Felicitari Sos Infertilitatea, eu personal va multumesc, pentru mine este inca o speranta, ca as putea depune un dosar pentru Fiv in 2012, daca imi ajuta Dumnezeu sa imi iasa AMH in limite normale. Fara voi nu as fi fost asa de informata, nu as fi gasit atatea persoane in cazul meu, care m-au ajutat atunci cand am avut nevoie.
Infertilitate mixta

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by SOS Infertilitatea » Tue Dec 20, 2011 11:07 am

Au fost afisate statisticile Subprogramului pentru perioada iulie-noiembrie (ultima intrunire a comisiei, de la inceputul lunii decembrie, care a aprobat dosarele depuse in noiembrie, nu este inclusa in aceste statistici):

Image
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Subprogramul FIV-ET va continua sa existe si in 2012!

Post by SOS Infertilitatea » Sat Dec 31, 2011 11:11 am

Le uram mult succes celor care vor face FIV in 2012, in cadrul Subprogramului sau in afara acestuia. Sa fie un an fertil! [barza3]

Image
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

Post Reply