Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Marturii despre lupta cu infertilitatea. Povesti cu happy-end. ...Sau fara.
User avatar
gabryelad
Posts: 132
Joined: Fri Jul 06, 2012 1:58 pm

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by gabryelad » Mon Jan 28, 2013 6:23 pm

Un articol care raspunde cumva intrebarilor mele:
Cand moare un copil la putin timp dupa nasterea sa, nu poti sa nu te intrebi de ce s-a intamplat acest lucru. De ce Dumnezeu ingaduie ca unii sa ajunga la o varsta inaintata in timp, iar pentru altii viata sa se termine chiar de la intrarea in ea.

Nu de putine ori ne este dat sa auzim in predicile de la inmormantarea copiilor ca "Dumnezeu l-a luat". Daca acceptam acest raspuns inseamna ca Dumnezeu este cauza mortii. Ori noi stim ca moartea nu a fost cuprinsa in planul initial al lui Dumnezeu, ca ea a fost o urmare a neascultarii lui Adam si a Evei. Parintii Adam si Eva, despartindu-Se de Dumnezeu ca Viata au primit moartea, care nu e nimic altceva decat lipsa vietii. Iar in cazul mortii unor copii nevinovati, ramane intrebarea: Ce pacate au acesti copii nou nascuti incat sa aduca despartirea de Dumnezeu si implicit moartea?

Exista un tratat al Sfantului Grigorie de Nyssa intitulat "Despre copii care mor de timpuriu", adresat guvernatorului Hierios al Capadociei. La intrebarea "De ce Dumnezeu permite o parasire asa prematura a acestei vieti?", Sfantul Grigorie de Nyssa raspunde ca Dumnezeu nu permite ca viata pruncului sa continue pentru ca El vede un viitor rau copilului. Aceste cazuri, spune Sfantul Grigorie de Nyssa, trebuie sa le privim prin perspectiva Proniei Divine. Pentru ca purtarea de grija desavarsita este aceea care nu doar vindeca suferintele ce au avut loc, ci apara persoana chiar si de la a gusta din greutatile ce se vor afla in viitor.

Daca acceptam acest raspuns, atunci apar alte intrebari: De ce Dumnezeu unora nu le da posibilitatea sa devina rai, iar pe altii ii lasa sa devina atat de rai, incat ne-am dori sa nu se fi nascut? S-a raspuns ca Dumnezeu ingaduie trecerea celor rai la cele vesnice in momentul in care in acestia nu mai sunt prezente resturi de bine, puteri de intoarcere spre bine, rezistente impotriva raului, puteri de franare a raului si de cainta pentru el.

Sunt persoane care au afirmat si afirma ca moartea acestor copii este data de pacatele parintilor. Acesti copii, nascandu-se din parinti cu pacate mari si grave, mor mai devreme sau prea devreme, pentru ca moartea lor este instrumentul restaurarii parintilor, ridicarii lor din pacate, calea scurta spre mantuire.

Fara nicio retinere afirm ca ceea ce Dumnezeu implineste si ingaduie nu este intamplator si nici irational. Modul in care Dumnezeu conduce lumea spre vesnicie, nu coincide de cele mai multe ori cu modul in care crede omul ca trebuie sa se petreaca lucrurile. Important este sa nu ne revoltam impotriva lui Dumnezeu in fata acestor suferinte. Daca El le-a ingaduit, inseamna ca au un rost.

Din cauza putinei mele credinte, nu doresc sa fac speculatii pe tema mortii copiilor. Daca as fi intrebat despre aceasta moarte, as raspunde: "O, adancul bogatiei si al intelepciunii si al stiintei lui Dumnezeu! Cat sunt de necercetate judecatile Lui si cat sunt de nepatrunse caile Lui! Caci cine a cunoscut gandul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui?" (Rom. 11, 34-35).

Adrian Cocosila
Sursa: www.crestinortodox.ro
1. histerosalpingografie 2010. laparoscopie 2010. monitorizari, tratament menopur si gonal f, 7 luni. 2011- IA, nereusita, histerosalpingografie, totul ok. sot - normospermie. nici o sarcina, aspiranta subprogram Giulesti, dosar depus in aprilie 2012, dosar aprobat giulesti august 2012. 3 noiembrie incep procedura de fiv, 15 punctia, 20 transfer blastocist. Sper sper sper....Am sperat degeaba. Data viitoare poate va fi mai bine!
Puterea mea e Dumnezeu!

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by SOS Infertilitatea » Fri Jun 14, 2013 10:26 am

Un articol echilibrat:

Cum ar trebui un creștin să se raporteze la infertilitate?


Întrebare: Cum ar trebui un creștin să se raporteze la infertilitate?

Răspuns: Problema infertilității poate fi una foarte dificilă, mai ales pentru cuplurile care și-au dorit toată viața copii. Cuplurile creștine se pot pomeni întrebându-se: „De ce noi, Doamne?” Cu siguranță că Dumnezeu vrea ca creștinii să fie binecuvântați cu copii pe care să-i iubească și să-i crească. Pentru cuplurile sănătoase din punct de vedere fizic, unul dintre cele mai chinuitoare aspecte ale infertilității este faptul că nu știu dacă acest lucru este temporar sau permanent. Dacă este temporar, cât de mult trebuie să aștepte? Dacă este permanent, cum pot ști acest lucru și ce ar trebui să facă?

Biblia prezintă problema infertilității în câteva istorisiri:

Dumnezeu le-a promis lui Avraam și Sarei un copil, dar ea nu a născut un fiu până la vârsta de 90 de ani (Genesa 11.30).

Isaac, soțul Rebecăi, s-a rugat stăruitor, și Dumnezeu a răspuns, rezultând nașterea lui Iacov și a lui Esau (Genesa 25.21).

Rahela s-a rugat și, în cele din urmă, Dumnezeu „a făcut-o să aibă copii”. Ea a născut doi fii, Iosif și Beniamin (Genesa 30.1, 35.18).

Soția lui Manoah, care o vreme nu a putut avea copii, i-a dat naștere lui Samson (Judecători 13.2).

Elisabeta, la vârsta ei înaintată, i-a dat naștere lui Ioan Botezătorul, înainte-mergătorul lui Cristos. (Luca 1.7, 36).

Sterilitatea Sarei, a Rebecăi și a Rahelei (mamele națiunii israelite) a fost plină de însemnătate, prin faptul că abilitatea de a naște în cele din urmă copii a fost un semn al harului și al bunăvoinței Domnului. Totuși, cuplurile infertile nu trebuie să tragă concluzia că Dumnezeu nu le face parte de harul și bunăvoința Sa și nici că sunt pedepsiți într-un fel. Cuplurile creștine trebuie să creadă cu toată tăria că păcatele lor sunt iertate în Cristos și că inabilitatea de a avea copii nu este o pedeapsă de la Dumnezeu.

Așadar, ce trebuie să facă un cuplu infertil? Este bine să caute sfatul ginecologilor și al altor specialiști în fertilitate. Bărbații și femeile deopotrivă trebuie să aibă un mod de viață sănătos, care să îi pregătească pentru sarcină. Mamele națiunii israelite s-au rugat stăruitor pentru concepere, astfel că cererea unui copil în rugăciune cu siguranță că nu e nepotrivită. Totuși, mai întâi de toate, trebuie să ne rugăm să se facă voia lui Dumnezeu în viața noastră. Dacă voia Lui pentru noi este să avem un copil natural, vom avea. Dacă voia Lui este ca noi să adoptăm, să luăm în plasament un copil sau să rămânem fără copii, atunci trebuie să acceptăm acest lucru și să îl facem cu bucurie. Știm că Dumnezeu are un plan divin pentru fiecare dintre iubiții Lui. Dumnezeu este autorul vieții. El îngăduie și El oprește conceperea. Dumnezeu este suveran și deține toată înțelepciunea și cunoașterea (vezi Romani 11.33-36). „Orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus...” (Iacov 1.17). Cunoașterea și acceptarea acestor adevăruri va fi un pas mare înspre alinarea durerii din inimile unui cuplu infertil.

Sursa.
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
August
Posts: 26
Joined: Mon Aug 26, 2013 10:26 am

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by August » Wed Aug 28, 2013 11:01 am

Slava Domnului ca ati deschis threadul acesta!
Credeam ca am luat-o eu pe campii, dar se pare ca nu sint singura.
`Toate babele` imi spun: "cand o vrea Dumnezeu maica atunci o sa ai copii!..." Cum sa am un copil daca exista o problema de natura fizica, deci conceptia nu este posibila (?!) Si eu ma simt vinovata ca nu cred, credinta in Dumnezeu pentru mine nu are legatura cu putiinta de a face copii fizic vorbind. ( Da, lucrez cu stiinte exacte - stiu ca se vede in tot ceea ce fac :) ) Nu pot sa stau (sa ma rog) si sa astept minunea sa se intample. Adica nu cred in varianta asta :(
Pana la urma cred intr-o entitate care ne guverneaza spiritual ca sa zic asa.. Trebuie sa existe un Dumnezeu, dar aceata este o latura spirituala a vietii - pe acest Dumnezeu nu-l intereseaza partea materiala. Of, nu stiu cum sa ma exprim ca sa nu sune aiurea. Cert este ca credinta mea slabeste pe an ce trece.
Eu 32, sotul 32
endometrioza
22 luni incercari pe cale naturala

User avatar
ioanaa
Posts: 32
Joined: Tue Oct 08, 2013 7:18 pm

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by ioanaa » Thu Oct 17, 2013 10:12 pm

Eu cred in DD, si cu ajutorul Lui si al Sfintei Fecioare vom reusi in visul nostru de a avea un bb! %%-

User avatar
Alina Ganea
Posts: 37
Joined: Fri Jan 03, 2014 9:11 pm

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by Alina Ganea » Tue Feb 18, 2014 11:54 pm

Bună fetelor :-*
Am dat întâmplător de acest subiect care m-a atras pur și simplu.
Comparativ cu multe dintre voi, problemele mele de până acum sunt aproape insignifiante. Nu am trecut prin prea multe, am o IUI nereușită la activ care pentru mine a fost suficientă să cad într-o mică depresie.
De mică am fost atrasă de ceea ce înseamnă religia mea și Creștinism în general (norme, doctrine, idei etc.). Pot spune că până pe la 18-19 ani mă rugam seară de seară, aveam o legătură strânsâ cu Dumnezeu. La 19 ani mi-am cunoscut soțul. Și ușor ușor am început să renunț la rugăciunile care obișnuiam să le fac, aveam alte preocupări. Mă rugam, dar nu la fel ca înainte. Faptul că-mi propusesem și visasem toată viața să mă cunun virgină și nu am reușit să fac asta, m-a făcut să mă simt oarecum vinovată față de Dumnezeu. După 3 ani de relație, ne-am căsătorit. Înainte de nuntă, cu 2 luni, a murit bunica mea, persoana care m-a învățat tot ce știu acum să fac legat de Biserică, rugăciuni și Dumnezeu în general. A murit sub ochii mei :( jumătate din mine simțeam că se duce o dată cu ea. A fost prima dată când am simțit furie față de Dumnezeu. De ce ea? De ce atunci când își dorea atât de mult să mă vadă mireasă? Mi-am revenit rapid, ajutată de gândul că nu și-ar fi dorit să mă știe cu astfel de gânduri. Înainte de nuntă am merg și ne-am spovedit și ne-am împărtășit, exact așa cum ne-a sfătuit ea. Nu mai făcusem asta de mai bine de 3 ani. După spovedanie, m-am simțit ușurată, curată. De atunci, până apriape de inseminare mi-am reluat relația cu Dumnezeu. Cu 6 luni înainte de inseminare am aflat de trombofilie. Am crezut că pică cerul pe mine. Atunci m-am revoltat iar. De ce eu? De ce? De ce trebuie să trec prin așa ceva? Ok.. am luat totul așa cum venea. Am mers să mă spovedesc înainte de inseminare, am mers cu inima deschisă și plină de speranță că vom reuși. Când am aflat că nu am reușit, s-a întâmplat ceva. A fost un șoc puternic și am început să caut explicații pentru că am decis că Dumnezeu nu mă vede. Total greșit! Mă vede și ne vede. Mi-a dovedit că există. Tot ce vrei, El îți dă, dar cheia este să știi cum să ceri. Și ți se va da. Tot ce I-am cerut în ultimul an mi-a dat. Recunosc că nu I-am cerut bebe. De ce? Pentru că pentru asta m-am bazat mai mult pe medicină/medici decât pe El. De puțin timp am început să învăț să Îi cer un bebe sănătos (cel puțin unul). Până la urmă dincolo de tot și toate, există un punct/o origine, despre care vreau să cred că este Dumnezeu.
"Everything will be ok at the end. If it's not ok, it's not the end."

MTHFR 677 C>T heterozigot
MTHFR 1298 A>C heterozigot
PAI -675 4G homozigot

ianuarie 2012 - IUI nereuşit (Medlife - Dr. Albu Dragoş)
urmează: 2014 - FIV 1 (Polisano Sibiu - Dr. Ispăşoiu Florin)

User avatar
Alina Ganea
Posts: 37
Joined: Fri Jan 03, 2014 9:11 pm

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by Alina Ganea » Wed Feb 19, 2014 12:02 am

mia wrote: l-am intrebat pe Cel de Sus
*de ce?, de ce eu iarasi, poate pt ca acum 12 ani
nu am vrut cu atata ardoare ceea ce vreau acum?
da, am renuntat la o sarcina dar pt asta nu cred
ca tb sa platesc atat de mult, sunt atatea
persoane care au facut un rau mai mare ca al
meu si totusi...
Nu vreau să judec, nu sunt în măsură, dar conform Creștinismului, avortul voit depentent de tine este considerat crimă, iar pedeapsa este identică dacă nu, mai mare decât o crimă în fața Lui Dumnezeu. Este un păcat pe care trebuie să ți-l asumi.
"Everything will be ok at the end. If it's not ok, it's not the end."

MTHFR 677 C>T heterozigot
MTHFR 1298 A>C heterozigot
PAI -675 4G homozigot

ianuarie 2012 - IUI nereuşit (Medlife - Dr. Albu Dragoş)
urmează: 2014 - FIV 1 (Polisano Sibiu - Dr. Ispăşoiu Florin)

User avatar
Alina Ganea
Posts: 37
Joined: Fri Jan 03, 2014 9:11 pm

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by Alina Ganea » Wed Feb 19, 2014 12:43 am

mihaele wrote: Am vorbit cu preotul in momentul in care a auzit cuvantul fertilizare a avut o reactie neomeneasca m-a certat si pe mine si pe sotul meu ne-a spus ca nu este de acord cu fertilizarea ca este un mare pacat si ca biserica nu este de acord cu fiv-ul. Am plecat plangand, am plecat dezamagita. Dar Ralu asa este la noi in Romania: eu nu eram vedeta. Daca eram vedeta atunci si el era ingaduitor si ma intelegea ca vreau un copil. Asta este ma rog la DD sa se faca voia lui si ce vrea El cu noi. . %%- :ymhug:
Duhovnicul meu, când am mers la el înainte de IUI și i-am cerut părerea mi-a spus așa: "Aceste proceduri au apărut pentru că așa a vrut Dumnezeu; fără ajutorul Lui, medicina nu avansa atât de mult și nu se ajungea la astfel de proceduri. Mergi liniștită, cu sufletul împăcat."
Acum stau și realizez că de multe ori NU L-am invocat pe Dumnezeu în momentele acelea când erau momente cheie în procedeul de concepere (la IUI mă refer).
"Everything will be ok at the end. If it's not ok, it's not the end."

MTHFR 677 C>T heterozigot
MTHFR 1298 A>C heterozigot
PAI -675 4G homozigot

ianuarie 2012 - IUI nereuşit (Medlife - Dr. Albu Dragoş)
urmează: 2014 - FIV 1 (Polisano Sibiu - Dr. Ispăşoiu Florin)

User avatar
Alina Ganea
Posts: 37
Joined: Fri Jan 03, 2014 9:11 pm

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by Alina Ganea » Wed Feb 19, 2014 10:26 pm

August cred că te înțeleg. Am același sentiment în sensul că simt că dacă sunt probleme fizice trebuie să fac ceva să le rezolv, iar aici intervine (din punctul meu de vedere) Dumnezeu la care mă rog să mă ajute să îmi rezolv problemele și să am un copil.
Lumea e în continuă schimbare și automat și mentalitatea e diferită de perioadele mult lăsate în urmă. Dacă în vremea Fecioarei Maria exista FIVul, probabil Sfinții Ioachim și Ana apelau încrezători în Dumnezeu la această pricedură. Între Eva și Fecioara Maria a trecut o lungă perioadă de timp. Eva a născut primul copil singură fără cineva care să o ajute în afară de Adam și Dumnezeu; pe Fecioara Maria trebuia să nu o ajute femeia aceea care a asistat-o la naștere, ci doar să stea cu mâinile în sân și să se roage și singurul care să o ajute să fi fost doar Dumnezeu? Nu. Pentru că lumea evoluase, erau femei care se priceprau să asiste la nașteri, existau metode care ajutau la ameliorarea durerilor etc.
Eu zic că TOT ce se întâmplă/apare este pentru că așa vrea Dumnezeu, pentru că există un scop pentru orice.
"Everything will be ok at the end. If it's not ok, it's not the end."

MTHFR 677 C>T heterozigot
MTHFR 1298 A>C heterozigot
PAI -675 4G homozigot

ianuarie 2012 - IUI nereuşit (Medlife - Dr. Albu Dragoş)
urmează: 2014 - FIV 1 (Polisano Sibiu - Dr. Ispăşoiu Florin)

User avatar
dana8o
Posts: 20
Joined: Thu Jun 14, 2012 2:19 pm

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by dana8o » Wed Apr 30, 2014 7:34 pm

Buna, fetele
si eu am avut un mare soc, prima data dupa o interventie de laparoscopie tubara, cu rezultat devastator pentru mine, extirparea ambelor trompe. Pana in acel moment vedeam conceperea unui copil din dragoste, prin acel act care uneste doua persoane care se iubesc, si nu eram de acord cu FIV-ul, aveam impresia ca te pui impotriva vointei lui Dumnezeu. Astazi la trei ani dupa acea interventie, dupa multe lupte interioare si multe pro si contra FIV, am reusit sa acceptam ideea. Dar, nu a fost usor, mergeam de ani de zile sa ne spovedim la un preot, care ne-a devenit duhovnic, un preot cu mult har, care ne incuraja spre adoptie si nu era de acord cu fertilizarea, desi eu mi-as fi dorit ambele, eram impartita in doua, pe de o parte mi-as fi dorit sa schimb viata unui suflet de copil abandonat, pe de alta parte, ma macina dorinta de a avea copilul nostru, propiul nostru copil care sa aiba ochii tatalui si buzele mamei, dar aveam mustrari de constiinta ca ma opun vointei lui Dumnezeu, si nu indrazneam sa incerc. Cu ceva timp in urma, duhovnicul nostru (care, a fost bland, si niciodata nu ne-a impus nimic, discutiile noastre erau parintesti, aveam impresia ca vorbesc direct cu Dumnezeu uneori) a fost transferat la o alta parohie, mai aproape de parinti, si noi a trebuit sa ne obisnuim cu ideea si sa cautam alt duhovnic. Aici se schimba situatia, noul nostru duhovnic, vede lucrurile diferit, si el la randul lui, asa cum am citit in exemplul altei fete aici, nu mai stiu cine scria, spune ca stiinta si medici au ajuns la acest nivel pentru ca au fost ajutati de Dumnezeu, daca se nasc copii prin fertilizarea in vitro, se intampla penntru ca Dumnezeu, isi doreste sa se nasca, pe tema acestui subiect controversat am fost sa discutam si cu un superior al preotilor, am mers, pentru a ne simnti noi impacati la un Episcop, in audienta, acesta cu multa intelepciune ne-a spus asa: "cine sunt eu, sa va zic sa nu incercati o data asta', (referindu-se la fertilizare, pentru care, vroiam BInecuvantare), "daca singura voastra sansa de a va inmulti este asta, eu va zic, inmultiti-va", asta ne-a spus, dupa ce am explicat ca noi, pe cale naturala nu aveam nici o sansa. Zis si facut, plini de speranta, cu multa incredere in Dumnezeu am plecat la drum, convinsi ca el ne va sustine. Dupa toate acele zile, de tratamente, am ajuns in ziua cea mare, si descoperim ca Dumnezeu ne este alaturi, ni se formeaza mai multi embrioni, decat e permis sa se transfere intr-o singura data, si decidem sa-i congelam, in felul asta la embriotransfer avem trei embrioni pe care-i folosim, si trei sa-i pastram. Bucurie mare, dar, in acelasi timp si teama, daca se prind toti trei, ce facem cu ceilalti trei????? Si tot asa............ nu ne temeam ca nu or sa se prinda, ne temeam de numarul lor. Dupa doua saptamani de teama si incertitudine SURPRIZA test Beta negativ. Lacrimi si mustrari de constiinta, durere, si asa mai departe, dar, sincer va spun, nu mi-a trecut un moment prin cap sa ma supar pe Dumnezeu, exissta mereu un motiv pentru care el nu este de acord cu noi, desi ma doare inca sufletul sa accept realitatea, sunt constienta ca el, ne-a rezolvat problema embrionilor crioconservati, cum as putea sa ma supar????????? Nu mi-am pus nici macar odata intrebarea de ce eu?????? Nu am ramas niciodata insarcinata, ador copii de cand ma stiu, nu am facut rau nimanui, consider ca am un suflet curat, nu urasc pe nimeni, as putea la fel de bine sa intreb de ce mi se intampla mie asta, dar, nu o fac. Consider ca Dumnezeu, are planurile lui cu noi, si daca nu coincid cu ale noatre, sigur ne rezerva ceva mai bun pe viitor. Ma rog doar sa-mi dea rabdare si putere sa accept vointa lui. Ma gandesc la mamele care isi pierd copii la varsta inaintata, sau mamele care au copii bolnavi, pentru care nu pot schimba destinul, si ma consider norocoasa. Ma rog in gandul meu sa imi dea putere, el stie de ce ma supune la toate incercarile astea si eu nu il intreb de ce eu, daca nu eu cine ar trebui atunci????? este cineva care merita mai mult sa fie in locul meu????? de ce as putea spune asta?????? Nu va suparati pe Dumnezeu, mergeti cu ajutorul lui mai departe, indiferent cat de mare este durerea, pana la urma tot la el va veti ruga. Si eu tot la Dumnezeu, imi intorc privirea, rugandu-ma sa ne dea posibilitatea de a merge mai departe, nu mai avem resurse financiare sa incercam celalalt embriotransfer, dar, sunt convinsa ca, daca acei embrioni s-au creat si ma asteapta acolo s-a intamplat cu un scop, pentru ca El a vrut, si tot el ne va ajuta sa gasim o solutie financiara.
Amin
Dana 36 ani, infertilitate primara, sotul perfect sanatos
diagnosticata cu hidrosalpinx 2012, dupa interventia laparoscopica, rezultatul a fost, extirparea ambelor trompe
analize hormonale in parametri normali
Fiv 1 tranfer 3 embrioni din 6, ceilalti 3 criogenati
Primul ET aprilie 2014 - beta negativ / ramane de vazut care este soarta embrionilor criogenati
Doamne ajuta-ne sa acceptam vointa ta!

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by SOS Infertilitatea » Wed Aug 20, 2014 4:53 pm

"My faith is strong and Bill and I go to church every Sunday, but I remember going to church and getting angry. I was asking God, 'Why aren't you giving us a child?'"
Articolul integral: http://www.christianpost.com/news/giuli ... ms-124990/
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by SOS Infertilitatea » Tue Oct 14, 2014 12:37 am

Image
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
yulissa
Posts: 2
Joined: Mon Jan 26, 2015 9:31 pm

Re: Urma scapa turma!

Post by yulissa » Tue Jan 27, 2015 6:17 pm

Vreau si eu sa povestesc "reteta" mea dupa care dupa indelungi incercari am devenit mama:
M-am casatorit acum 2 ani, si asteptam cu nerabdare copiii, dar mi a fost dat sa trec printr o tristete cumplita cand am pierdut 2 sarcini, una dupa alta la 5 luni din cauza unei probleme congenitale cu colul uterin care se deschide cu mult inainte de termen! Mahnita peste poate, am dat in greseala peste cartea Minuni cu copii nascuti si nenascuti, unde povestea o mama ca Sfantul Efrem a ajutat-o sa aiba un copil, dupa 2 sarcini pierdute. Am inceput si eu sa sper, si sa citesc in fiecare zi Paraclisul sau Acatistul Sfantului Efrem, rugandu-ma pentru o minune. Peste nici doua luni, am ramas din nou gravida, si mi s-au aplicat toate procedurile medicale cunoscute, am stat numai in pat, si cu toate astea la 22 saptamani m-au apucat din nou contractiile; am mai stat in spital 3 saptamani, desi dr mi a zis k numai printr o minune mai pot rezista pana la 26 sapt sa aiba copilul o minima sansa! nu m-am mai dat jos din pat, faceam pipi la plosca ca un paralizat, venea mama saraca si ma spala de fata cu tot salonul, nici putere sa mai citesc vreo rugaciune nu mai aveam, plangeam si ma rugam din inima sa nu pierd din nou sarcina; caci doctorita mi-a zis ca medical nu se mai poate face nimic, si orice alta sarcina in viitor va evolua la fel. Exact in ziua in care faceam 26 sapt, mi s-a facut cezariana de urgenta pentru ca nasterea era iminenta. Din cauza statului cu colul deschis atata timp, am contactat o infectie si eu si copilul cu 2 microbi puternici, eu m am vindecat tare greu si am trebuit cusuta din nou; iar fetita a stat aproape 4 luni in spital. Nu spun cate lacrimi am varsat langa incubator, nestiind daca va supravietui, a avut complicatii suficiente, se pare ca are o problema de auz inca nu stim cat de grava, cu ochii retinopatia specifica prematuritatii din care a scapat fara operatie doar rugandu ma Sfintei Mucenite Paraschevi vindecatoarea de boli de ochi, inca nu stim pe termen lung ce sechele vor fi...am botezat o Ioana Nectaria, pentru ca am mare dragoste pentru Sfantul Nectarie si cred ca impreuna l-au induplecat pe Hristos sa nu raman cu inima pustie... acum e acasa si are aproape 3kg si a pornit de la 760g... oricum, acum ma pot numi mama in fata lui Hristos si ii multumesc pt crucea asta atat de mult dorita! I-am promis Sfantului Efrem ca voi aprinde mereu o candela in fata icoanei sale in semn de multumire, si asa am si facut. Multumesc, Sfinte Efreme, cat de mult te iubesc, caci pruncul acesta e cu siguranta si rodul rugaciunii tale!

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by SOS Infertilitatea » Sun Jan 31, 2016 8:57 am

Parintele Calistrat:

- Parinte nu vrem sa facem copil in vitro, pentru ca ne-a spus cineva, ca cei care se nasc in vitro, sunt copii care nu au suflet!
- Nu este pacat! Pacat este sa stai fara prunci, pacat este sa traiesti in placere, pacat este sa traiesti in dezmat.. sa nu dai sens vietii! Si medicul cand te ajuta sa faci copii, tot mana lui Dumnezeu este. Cum ar putea vreodata, ca tot ce este viu si care se naste din samanta sa nu aiba in ea emblema lui Dumnezeu? Pecetea lui Dumnezeu, sufletul! Tot ce vorbeste, rationeaza si gandeste, este chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Sufletul este scanteia sfanta!


I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
GDelia
Posts: 1
Joined: Mon Mar 14, 2016 4:04 pm

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by GDelia » Tue Mar 29, 2016 3:50 pm

Buna fetelor,

Sunt noua pe forum dar as dori sa impartasesc cu voi experienta mea de viata.
Sunt casatorita de 3 ani, dar povestea mea incepe cu mult inainte.
La 21 de ani am fost diagnosticata cu un chist ovarian stang pe care nu l-am putut trata cu medicamente si care crestea incontinuu(ajungand la 11 cm). Am fost operata clasic la ovarul stang, dar ulterior in 2014 am aflat ca pe acelasi ovar un alt chist gigant a aparut. Avea 12 cm diametru si trebuia operat urgent. Aparitia chistului a fost un soc, in urma unei investigatii dupa un avort spontan la 5 saptamani.
In 2015 am suferit un accident de masina in UK unde am fost operata de 2 ori la genunchi, iar in ianuarie 2015 am ajuns de urgenta la spital cu dureri ingrozitoare in zona pelviana. Medicii englezi m-au diagnosticat cu lipsa de fier si m-au trimis acasa. Dupa 2 saptamani de chin am hotarat sa zburam in Romania. In urma unei operatii de urgenta doctorul a concluzionat ca am avut o sarcina extrauterina pe ovarul drept din cauza unei infectii care a blocat trompa.
Astfel la 26 de ani, fara nici o trompa permeabila, am primit sanse de 5% de a ramane insarcinata natural.
La 2 saptamani dupa operatie am stat de vorba cu un om cu frica de Dumnezeu, caruia nu i-am spus problemele noastre ci doar i-am spus sa se roage pt noi. Moment in care el ne-a spus sa nu ne ingrijoram ca Dumnezeu va lucra acolo unde medicii nu pot.
In lunile urmatoare am primit de la diverse persoane care nu ne cunosteau situatia de loc care au venit la noi direct si ne-au spus ca Dumnezeu vrea sa faca o minune in viata noastra, doar sa avem rabdare si chiar ca vom fi binecuvantati cu 3 copiii.
Iubim copiii la nebunie si ne topim de fiecare data cand vin prietenii in vizita cu piticii lor, dar continuam sa ne rugam si sa cerem indurarea lui Dumnezeu.
Nu stiu cat de credincioase sunteti voi, dar eu stiu ca atat ne-a ramas si daca nu avem o credinta tare, putem lasa ca teama sa ne cuprinda.
Alegem sa credem si sa asteptam ziua cand vom merge cu copilul in brate la dna doctor care a strigat in gura mare dupa operatia de extrauterina ca nu voi mai avea copii niciodata.
Ramaneti incredintate ca Dumnezeu nu este limitat si El da cui vrea, si ca a fii parinte este un privilegiu si un dar care merita asteptat si visat.
O sarcina oprita din evolutie la 5 sapt, o extrauterina in 2015
Pe punctul de a intocmi dosarul pt FIV

User avatar
Adriana.G
Posts: 331
Joined: Tue Oct 30, 2012 1:18 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by Adriana.G » Tue Mar 29, 2016 4:29 pm

SOS Infertilitatea wrote:
Parintele Calistrat:

- Parinte nu vrem sa facem copil in vitro, pentru ca ne-a spus cineva, ca cei care se nasc in vitro, sunt copii care nu au suflet!
- Nu este pacat! Pacat este sa stai fara prunci, pacat este sa traiesti in placere, pacat este sa traiesti in dezmat.. sa nu dai sens vietii! Si medicul cand te ajuta sa faci copii, tot mana lui Dumnezeu este. Cum ar putea vreodata, ca tot ce este viu si care se naste din samanta sa nu aiba in ea emblema lui Dumnezeu? Pecetea lui Dumnezeu, sufletul! Tot ce vorbeste, rationeaza si gandeste, este chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Sufletul este scanteia sfanta![heart]
eu 27 ani, el 27 ani/
iunie 2012 laparoscopie-endometrioza
oct 2012 -3.4 mil de sperm..prea putini pt o sarcina naturala
dar minune..am descoperit chiar in luna aceea ca am ramas insarcinata..
21.12.2012 sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani
ian 2013 -teratozoospermie severa
Mthfr -mutatia 677c heterozigot si 1298a heterozigot
Pai IAU - mutatia 844ag homozigot
Martie 2013 - spermograma in limite normale

Octombire 2014 - am inceput pregatirile pentru FIV

Luptam in continuare pt ceea ce ne dorim!

Noiembrie 2014, sarcina spontana! Ne rugam la Doamne Doamne sa fie bine!

O sa avem o motata!!

Image

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by SOS Infertilitatea » Mon Apr 04, 2016 11:51 am

Biserica Ortodoxa Bulgara sprijina asociatiile care militeaza pentru FIV si a initiat programe de rugaciunea pentru cuplurile care isi doresc copii:

Image
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
Redfoxman
Posts: 3
Joined: Sat Oct 29, 2016 10:57 pm

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by Redfoxman » Mon Nov 07, 2016 8:57 pm

Existenta si bunatatea lui Dumnezeu nu poate fi conditionat de o infertilitate. Nu stim de ce se intimpla cea ce se intimpla cu noi, dar Dumnezeu se asteapta sa-i fim recunoscatori pentru cea ce avem iar drept rasplata va veni vremea cand se indura de noi si ingaduie sa avem copii.
Dumnezeu este la zi cu problemele noastre! Si da este chiar foarte interesat inclusiv si de viata noastra materiala.
Infertilitatea este o boala. Ca urmare se trateaza.
Consider ca tratarea medicala a unei boli (in cazul nostru infertilitatea), si credinta in Dumnezeu, nu se exclud si nu trebuie sa se excluda!

Deci puneti-va pe [loveinbed]

User avatar
ioana_j87
Posts: 523
Joined: Mon Jun 27, 2016 2:17 pm

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by ioana_j87 » Mon Nov 07, 2016 9:45 pm

Buna tuturor. Scriu si eu aici, desi sunt activa pe topicul de inseminare...
Dupa cum vedeti la semnatura, povestea mea nu e lunga, inca sunt la inceput de drum pt a deveni mama...
Scriu pt ca vad aici tot felul de pareri pro si contra fata de binecuvantarea de catre D-zeu a procedurilor ruam...
Si vreau sa va dau un singur exemplu, cald si proaspat.
Chiar in seara asta la stiri a rulat un reportaj despre o "mama" - da, pun in ghilimele, din Iasi, care a cazut pe strada de beata, in timp ce fetita ei manca mucuri de tigara de pe jos... iar acasa mai avea 6 copii care traiau in mizerie... sora ei cu 5 copii fusese decazuta din drepturile parintesti pt ca era alcoolica si neglija copiii...
Si va intreb pe voi, pt ca eu sincer nu stiu, unde e D-zeu in toata ecuatia asta?? De ce da copii celor care efectiv isi bat joc de ei, iar celor care isi doresc atat de mult le refuza acest drept si mai mult, trecem prin n proceduri ruam, care ne epuizeaza atat fizic cat si fizic...
Sau este doar un hazard... o intamplare totul. Pare mai plauzibila explicatia asta, din pacate...
Eu 30, el 31, incercam din iunie 2015
Eu: Un ovar micropolichistic, amh 6, restul hormonalelor normale, trompe, uter ok
Sotul: normospermie, dar hba 10%...
Aprilie 2016: laparoscopie Timisoara
Monitorizare mai si iunie, inclusiv TPC pozitiv, fara rezultat
Iulie si august analize preliminare inseminarii
IUI pe 2.10.2016 nereusit la TM
IUI 2 pe 2.12 la Budapesta, nereusit
Mai 2017 urmeaza fiv la TM
16.03.2017, ziua in care trebuia sa depun dosarul... dar aflu ca am ramas spontan insarcinata.
13.04.2017 SOE la 8s5z [parerau]
07.09.2017 test pozitiv, sarcina unica confirmata ecografic...Doamne ajuta!

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by SOS Infertilitatea » Mon May 07, 2018 1:54 pm

How religion is coming to terms with modern fertility methods

https://www.washingtonpost.com/graphics ... 1ee8381e3b
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Infertilitatea si credinta in Dumnezeu

Post by SOS Infertilitatea » Mon May 07, 2018 1:55 pm

‘I felt God’s hand was there’: Mothers reflect on faith and fertility at world’s largest gathering of IVF babies
https://www.washingtonpost.com/news/par ... d8fcac326e
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

Post Reply